Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:

Biletul de intrare la Veneția: cum funcționează?

Din ianuarie 2023, în Veneția va intra în vigoare o măsură de combatere a turismului de masă: biletul de intrare. Noua măsură are ca scop diminuarea și reglementarea afluxului de turiști în oraș, o problemă care îi afectează pe locuitori de mulți ani. Dar cum funcționează noul bilet de intrare?
Biletul de intrare la Veneția: cum funcționează?

Prețuri variabile și rezervare

Biletul de intrare nu va avea un preț fix, ci poate varia în funcție de zilele alese pentru vizită: acesta variază de la un minim de 3 euro la un maxim de 10 euro, în funcție de zi. Data de începere a fost stabilită de Consiliul Local la 16 ianuarie 2023. Până atunci, chiar și pentru o singură zi, nu va exista obligația de a plăti nicio amendă. De asemenea, vor exista reduceri pentru cei care stau mai multe zile în lagună și pentru cei care își rezervă biletele în avans. 

Metode de rezervare și de plată

Noul regulament prevede crearea unui site web (care va fi online până la sfârșitul anului) prin intermediul căruia se va putea rezerva și plăti biletul de intrare la Veneția. Platforma va emite un Qr-Code care va fi afișat în caz de control: apropo, vor fi amenzi de la 50 la 300 de euro pentru contravenienți!
Biletul de intrare la Veneția: cum funcționează?

Categorii scutite de plată

Pe lângă locuitorii orașului, vor fi scutiți de plată cei care au o a doua casă în Veneția, cei care lucrează în orașul vechi și pe insulele mai mici, studenții, cei născuți în municipiul Veneția, cei care au nevoie de acces pentru servicii medicale sau competiții sportive și cei care își vizitează rudele până la gradul al treilea. Rezidenții din regiunea Veneto vor fi, de asemenea, scutiți de plată (dar cu praguri maxime de admitere).

Așadar, dacă intenționați să vizitați Veneția, fie anul acesta, fie anul viitor, odată cu noile reglementări, vă sfătuim să vă rezervați călătoria cu mult timp înainte! Pe site-ul nostru puteți, ca întotdeauna, să găsiți zboruri și hoteluri sau pur și simplu să vă faceți o idee despre prețuri comparând ofertele disponibile online, făcând clic pe link-ul de mai jos.

Vezi ofertele pentru Veneția
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.