Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:

Ultimele știri despre restricțiile de călătorie pentru Covid-19

Numărul destinațiilor închise turismului internațional a continuat să scadă. Conform Raportului UNWTO privind restricțiile de călătorie, 70% dintre țările lumii au restricții de călătorie relaxate impuse pentru pandemia COVID-19.
Covid19 restricții de călătorie
Până în prezent, 164 de țări au ușurat restricțiile privind turismul internațional, o tendință ascendentă în ultimele două luni, în timp ce există încă 51 de frontiere complet închise pentru turiști. Potrivit raportului, în principal țările cu puncte de plecare pozitive pentru sănătate și igienă sunt cele care au relaxat cel mai repede restricțiile.

Diferențe regionale

Europa continuă să fie continentul cel mai susceptibil de a ușura restricțiile de călătorie, urmată de America, Africa și Orientul Mijlociu. Asia și Pacificul continuă să fie zonele cele mai restrictive, aplicând în mod regulat închiderea frontierelor pentru turismul internațional.

Cu toate acestea, chiar și țările care arată o deschidere clară continuă să sfătuiască împotriva călătoriilor internaționale neesențiale în zonele cu cel mai mare risc din lume. Cu toate acestea, unele țări au interzis complet călătoriile neesențiale: Belgia, de exemplu, a interzis toate călătoriile neesențiale către și dinspre Belgia în perioada 27 ianuarie - 1 martie (cu scutirile necesare).
 

Verificări la sosire

Unele țări au intensificat, de asemenea, verificările sau solicitările pentru călătorii care sosesc. Franța, de exemplu, a impus călătorilor o declarație care să certifice că nu suferă de simptome ale COVID-19 și că nu au fost în contact cu cazuri confirmate în ultimele două săptămâni. Călătorii sunt supuși unei perioade de izolare de 7 zile și vor trebui să fie supuși unei examinări suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Statele Unite, pe de altă parte, au restricționat intrarea tuturor cetățenilor străini care au trecut prin China, Iran, majoritatea țărilor europene, Regatul Unit, Irlanda și Brazilia în ultimele 14 zile. Începând cu 26 ianuarie, toți călătorii vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului viral COVID-19, emis cu cel puțin 72 de ore înainte de plecare sau să aibă dovada certificată a contractării și recuperării de la COVID-19 înainte de a urca în avion.

În ciuda puternicelor limitări ale unor țări, frontierele se redeschid treptat nu numai pentru a călători de necesitate, ci și pentru turism, în multe cazuri.

Informații specifice țării

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a publicat o hartă utilă actualizată în mod regulat, unde puteți verifica situația specifică a fiecărei țări din întreaga lume, disponibilă la acest link.
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.