Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:

Cum afectează războiul din Ucraina zborurile?

În urma invaziei Ucrainei, țările membre ale UE și-au închis spațiul aerian pentru companiile aeriene rusești și pentru aeronavele deținute și operate de ruși.
Cum afectează războiul din Ucraina zborurile?
Ca răspuns la interdicția UE, Rusia și-a închis spațiul aerian pentru zborurile din Uniunea Europeană și din alte țări care au luat aceleași măsuri, inclusiv Statele Unite și Canada, ajungând la un total de 36 de țări cărora li s-a interzis să survoleze teritoriul rusesc. Deci, care sunt consecințele pentru pasagerii din transportul aerian?
 

Anularea zborurilor spre și dinspre Rusia

Efectul cel mai imediat este, evident, asupra zborurilor către și dinspre Rusia. Închiderea spațiului aerian pentru companiile rusești de către un număr tot mai mare de țări din întreaga lume a provocat numeroase anulări. Închiderea spațiului aerian nu le împiedică doar să aterizeze în țara de destinație, ci și să o survoleze în trecere. Acest lucru a determinat companiile rusești, cum ar fi Aeroflot, să anuleze rute întregi.

Rute mai lungi

O altă consecință a închiderii spațiului aerian este necesitatea de a schimba rutele obișnuite ale unor zboruri, ceea ce va mări timpul de zbor și, în consecință, necesarul de combustibil.

Zborurile către Asia ale companiilor excluse din spațiul aerian rusesc, de exemplu, trebuie să ia o rută mai lungă spre sud pentru a evita spațiul aerian rusesc. Acest lucru ar putea afecta prețurile zborurilor către destinațiile asiatice. Aceeași consecință pentru toate rutele care utilizează spațiul aerian ucrainean, care este acum evident închis.
 

Închiderea spațiului aerian în unele țări din Europa de Est

Riscul pentru zborurile către Europa de Est este de a fi prins accidental în confruntări. Deși spațiul aerian ucrainean este închis, alte țări învecinate au fost nevoite să interzică accesul aeronavelor pe cerul lor din motive de siguranță (de exemplu, Moldova și, parțial, Belarus).

Acest lucru nu împiedică zborurile către alte țări importante din Europa de Est, cum ar fi Polonia și Ungaria, care sunt considerate țări care nu prezintă riscuri și sunt încă deschise zborurilor comerciale și turistice.

Cât timp vor fi afectate zborurile?

Situația din Ucraina se schimbă rapid și constant. Din acest motiv, din păcate, nu este clar cât timp va rămâne în vigoare închiderea spațiului aerian și pentru ce țări. 

Dacă intenționați să călătoriți în Rusia sau în țările din Europa de Est, vă sfătuim să contactați compania aeriană cu care intenționați să călătoriți pentru a primi informații corecte și la timp.

De asemenea, vă recomandăm să consultați site-urile guvernamentale din țara dumneavoastră și din țara de destinație, unde puteți găsi informații direct de la autoritățile locale cu privire la condițiile de călătorie.
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.