Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
 • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
 • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
 • Compară cu:

Cum să călătoriți cu animalele de companie

Doriți să călătoriți cu animalul dumneavoastră de companie? Știm că prietenii noștri animale au personalități și obiceiuri unice: unii sunt mai înclinați să călătorească, alții mai puțin.

Cu toate acestea, dacă simțiți nevoia (sau trebuie) să vă luați animalul de companie cu dumneavoastră, iată câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă bucurați împreună de această experiență!
Cum să călătoriți cu animalele de companie

Călătoria cu animale de companie cu avionul

Călătoriile cu avionul pot fi deosebit de dificile și stresante, din toate punctele de vedere, pentru multe animale. De exemplu, animalele cu nasul scurt (cunoscute sub denumirea științifică de animale "brahicefalice", cum ar fi buldogii, carlugii sau pisicile persane) sunt foarte sensibile la lipsa de oxigen și la schimbările de altitudine, având în vedere sistemul lor respirator. Să vedem, așadar, cum să zburăm cu animalele în siguranță și liniște.
 

Luați-o cu dumneavoastră în cabină

Primul sfat, pentru orice tip de animal, este să îl luați cu dumneavoastră în cabină. Majoritatea companiilor aeriene vă permit să vă luați animalul de companie cu dumneavoastră în cabină, contra unei taxe suplimentare, dar, pentru a fi în siguranță, cel mai bine este să vă informați despre această opțiune înainte de a călători (și pentru că există limite privind numărul de animale permise în cabină). Există câteva întrebări pe care le puteți pune înainte de a vă rezerva zborul:
 
 • În primul rând, compania aeriană permite prezența animalelor în cabină?
 • Există cerințe speciale de sănătate și imunizare pentru zborul cu animale de companie?
 • Trebuie să aveți un anumit tip de transportator? Cele mai multe companii aeriene acceptă atât portbagajele rigide, cât și pe cele moi (care pot fi mai confortabile), dar numai anumite mărci de portbagaje moi sunt permise pe anumite zboruri ale companiilor aeriene;
 • În cazul în care nu este posibil să vă luați animalul de companie în cabină, compania aeriană are vreo restricție privind transportul acestuia în cală?

Măsuri de precauție pentru călătoria în cală

Călătoria cu avionul poate fi stresantă în sine pentru animale, iar în cală și mai mult. Deși majoritatea animalelor transportate în cala avionului sunt în regulă, temperaturile prea ridicate sau prea scăzute, ventilația insuficientă și manipularea dură în absența dumneavoastră sunt factori care trebuie luați în considerare. De aceea, nu recomandăm această opțiune, dar dacă nu aveți altă opțiune și este absolut necesar să zburați cu animalul dumneavoastră de companie, atunci cel mai bine este să urmați aceste sfaturi:
 
 • Alegeți zboruri directe: veți evita să vă stresați animalul de companie cu transferuri de la un avion la altul;
 • Asigurați-vă că cel puțin un însoțitor de bord știe că animalul dvs. de companie călătorește în cală: dacă comandantul de bord știe că există animale la bord, poate lua măsuri speciale de precauție;
 • Nu aduceți animale brahicefalice în cală: după cum am menționat deja, câinii pechinezi, buldogii sau pisicile persane pot suferi foarte mult în timpul unei călătorii în cală;
 • Asigurați-vă că există o etichetă de identificare: pe lângă numele dumneavoastră, este mai bine să specificați adresa de domiciliu și un număr de telefon la care puteți fi contactat în caz de nevoie. Este chiar mai bine dacă atașați o etichetă pe suportul de transport cu aceleași informații;
 • Obișnuiți-vă animalul de companie cu transportatorul (dacă nu este deja obișnuit): lăsați-l cu cel puțin o lună înainte de zbor pentru a se familiariza cu el. Acest lucru îi va reduce la minimum stresul în timpul călătoriei;
 • Nu vă hrăniți animalul de companie înainte de zbor: timp de patru până la șase ore înainte de călătorie, cel mai bine este să nu mâncați. Puteți, totuși, să-i dați cantități mici de apă.
 

Controale de securitate în aeroporturi

La fel ca și noi și bagajele noastre, și animalele de companie trebuie să fie verificate înainte de a lua un zbor. Transportatorul de animale de companie va trebui să treacă de controlul de securitate, într-un fel sau altul. Există două opțiuni în acest caz: dacă este vorba de un animal care poate fi ținut în lesă, asigurați-vă că este legat în mod corespunzător, astfel încât să-l puteți scoate în siguranță din cărucior în timp ce este supus controlului cu raze X, sau solicitați o modalitate alternativă de verificare care nu vă obligă să îl scoateți din cărucior.
 

Călătoria cu animale de asistență

În cazul animalelor de asistență (cum ar fi câinii-ghid), regulile de transport se schimbă. De obicei, nu se aplică restricții de mărime sau de greutate, dar pot exista cazuri în care compania aeriană cu care călătoriți nu vă permite să vă luați animalul de companie în cabină. În acest caz, regula de aur este să contactați compania aeriană înainte de a rezerva un bilet pentru a vă asigura de condițiile în care puteți zbura cu animalul dumneavoastră de asistență.
 

Călătoria cu animalele de companie în mașină

Călătoria cu mașina este o opțiune confortabilă și mai puțin stresantă decât zborul cu avionul pentru un animal. Chiar și în acest caz, însă, este bine să luați câteva mici măsuri de precauție:
Cum sa calatoriti cu animale de companie

Puneți-vă centura de siguranță

Da, chiar și prietenii noștri animale au nevoie de o centură de siguranță. Sunt ușor de cumpărat și sporesc foarte mult siguranța în mașină (la fel ca pentru noi!). Alternativ, există multe cărucioare cu cârlige de siguranță pentru mașină; aceasta este, de asemenea, o opțiune bună.
 

Folosiți scaunul din spate

Pentru siguranța dvs. și a animalului dvs. de companie, este mai bine să folosiți locul din spate decât cel din față. În cazul unei coliziuni sau al unui accident, este mai sigur ca animalul dumneavoastră de companie să se afle pe bancheta din spate.
 

Faceți mai multe pauze în timpul călătoriei

La fel cum și noi avem nevoie să ne întindem picioarele, să mergem la toaletă sau să mâncăm ceva, la fel și animalele noastre de companie au nevoie, dacă nu chiar mai mult! Prin urmare, este mai bine să luăm câteva pauze în timpul călătoriei pentru a le oferi animalelor noastre de companie șansa de a lua aer și de a se relaxa puțin: acest lucru le va ușura stresul călătoriei și le va face să se simtă mai senine și mai relaxate.
 

Nu vă lăsați niciodată, niciodată, animalul de companie singur în mașină

Chiar și o scurtă pauză în care vă îndepărtați pentru o clipă nu este un motiv întemeiat pentru a vă lăsa animalul de companie singur în mașină. În cazul în care animalul dumneavoastră de companie este deja stresat de călătorie, faptul că vă vedeți plecând cu mașina chiar și pentru o perioadă scurtă de timp poate fi un motiv de mare agitație (nu uitați că multe animale nu au noțiunea timpului care trece, poate părea o clipă sau o eternitate). În timpul anotimpurilor mai calde, căldura care se creează în mașină poate fi foarte dăunătoare și periculoasă pentru sănătatea animalului dumneavoastră de companie, chiar și numai pentru câteva minute.

Fapt: Pisicile preferă un transportor. Nu toate pisicile sunt neapărat așa, dar, în general, se simt mai bine când călătoresc cu mașina într-un transportor. Din nou, nu uitați să o fixați bine, astfel încât să nu se balanseze în timpul călătoriei.

Călătoria cu animale de companie în trenuri

Multe companii permit transportul animalelor de companie în trenuri. Aici se aplică aceleași sfaturi ca și în cazul avioanelor și mașinilor:
 
 • Profitați de pauzele din stații pentru a vă lăsa animalul de companie să iasă puțin afară.
 • Folosiți un transportor dacă animalul dvs. de companie se simte mai confortabil și mai sigur.
 • Asigurați-vă că animalul dvs. de companie poate avea ceva de băut sau de mâncat dacă dorește.
 • Aflați de la companie care sunt măsurile de siguranță și regulile de transport al animalelor.
Cum sa calatoriti cu animale de companie

Alte sfaturi utile

 • Nu uitați că și animalele au documente! Uniunea Europeană, de exemplu, solicită, de asemenea, un certificat de sănătate și un pașaport pentru animalele de companie. Dacă intenționați să vă luați animalul de companie cu dvs. de companie, informați-vă întotdeauna înainte de a călători despre reglementările din țara de destinație.
 • Dacă nu este necesar, luați în considerare posibilitatea de a nu vă lua prietenul animal cu dumneavoastră: unii oameni adoră să călătorească, alții se tem și suferă mult. Doar tu îl cunoști suficient de bine pentru a ști acest lucru, așa că alege cea mai bună soluție pentru bunăstarea lui.
 • Găsiți un hotel care acceptă animale de companie: înainte de a pleca, ar trebui să aflați întotdeauna care este politica hotelului privind animalele de companie. Multe unități din ziua de azi sunt echipate și acceptă practic orice animal de companie, altele nu. Evitați surprizele neplăcute și informați-vă din timp!
 • Fă-i să se simtă ca acasă: dacă animalul tău de companie are jucării preferate cu care să se joace, de exemplu, adu-le cu tine!

Sunteți gata de plecare? Urmând aceste sfaturi simple, suntem siguri că tu și animalul tău de companie vă veți bucura de o călătorie liniștită!
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.