Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:

Ghid de călătorie pe drum

Visezi să mergi cu viteză pe cele mai frumoase drumuri din lume? Sau să vă bucurați de o călătorie în stil vechi? Aici veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă pregăti și a vă bucura de o călătorie pe drum! De la sfaturi de top la unele dintre cele mai fascinante drumuri!
Ghid de călătorie pe drum

Sfaturi de călătorie

Planificați-vă traseul

În primul rând, să scoatem o hartă și să ne pregătim pentru călătorie: începeți prin a găsi principalele destinații pe care doriți să le vizitați, apoi legați-le între ele pentru a găsi cel mai bun traseu. Ajutați-vă cu una dintre numeroasele aplicații de timp de călătorie și alegeți locurile care merită o oprire sau o înnoptare (mai ales pentru a întrerupe călătoriile lungi cu mașina).

Rezervați în avans

Deși o parte din frumusețea unei călătorii cu mașina este libertatea de a opri oriunde și oricând doriți, există totuși unele avantaje în a rezerva cazarea din timp. Multe dintre cele mai bune locuri de campare se epuizează rapid în lunile calde, la fel și în cazul orașelor aglomerate sau al atracțiilor turistice. Probabil că veți putea găsi un loc de hotel gratuit pe undeva, dar dacă doriți să stați într-un loc anume, cel mai bine este să vă rezervați din timp (chiar și cu câteva zile înainte).
 

Pregătiți vehiculul dumneavoastră

Înainte de a porni la drum, este important să știți că vehiculul dumneavoastră nu vă va juca feste. Verificați amănunțit uleiul, lichidele, anvelopele, filtrele de aer, luminile și intermitentele. Asigurați-vă că aveți o roată de rezervă în stare bună și toate documentele de care aveți nevoie pentru a conduce.

O opțiune excelentă pentru orice călătorie este să închiriezi o mașină, mai ales dacă trebuie să iei un zbor pentru a ajunge la începutul călătoriei tale. Dacă doriți să aruncați o privire la prețuri, mai sus găsiți un link către secțiunea noastră auto, unde puteți compara toate ofertele disponibile în acest moment, introducând pur și simplu aeroportul de unde veți ridica mașina.
 

Pregătiți-vă pentru plictiseală

Călătorind pe șosea, te cufunzi în peisaj, în descoperire, este o adevărată aventură. Dar chiar și aventurile pot avea momentele lor de plictiseală sau de moarte! După ore întregi de condus, este posibil să doriți sau să aveți nevoie să vă distrageți, așa că alegerea unei selecții bune de muzică, a unui audiobook sau a unui podcast poate fi un remediu excelent pentru a vă plictisi sau pentru a vă face călătoria și mai plăcută.
 

Aduceți gustări

Nu plecați niciodată într-o călătorie lungă fără să aveți la îndemână câteva gustări! Nimic prea greu, bineînțeles (veți conduce în continuare, așa că este mai bine să evitați să adormiți): niște fructe, un baton de cereale sau ceva asemănător. Apa este, de asemenea, o necesitate (de preferință într-o sticlă de apă pentru a evita să cumpărați și să aruncați sticle de plastic la fiecare oprire). Aduceți un termos cu cafea sau ceai, dacă doriți.

Cele mai frumoase drumuri pentru o călătorie cu mașina

Ei bine, știm ce avem de făcut și ce trebuie să aducem, dar unde mergem? Dacă sunteți în căutare de idei pentru o călătorie cu mașina, iată câteva dintre cele mai frumoase drumuri din lume!
 

Drumuri pe distanțe lungi

 

Ruta 66, SUA

Ghid de călătorie pe drum
Mai mult sau mai puțin toată lumea este familiarizată cu faimosul Route 66, 3.940 km de drum care traversează Illinois, Missouri, New Mexico, Arizona și California. Este, probabil, cel mai emblematic drum legat de ideea de călătorie pe șosea care există!

Durata: 2-3 săptămâni

 

Coasta de Nord 500, Scoția

Ghid de călătorie pe drum
Coasta de nord a Scoției este una dintre cele mai neatinse zone din Europa. Drumurile de aici sunt lipsite de trafic și oferă priveliști unice. Deschis în 2015, North Coast 500 parcurge 830 km de coastă scoțiană, atât în est, cât și în vest, și are deja reputația de a fi una dintre cele mai bune excursii rutiere din lume!

Durata: 3-7 zile

 

Ruta 40, Argentina

Ghid de călătorie pe drum
Ruta 40 este o autostradă celebră care traversează Argentina de sus în jos. Traversând sute de poduri, 18 parcuri naționale, nenumărate râuri și mai multe orașe, această călătorie epică prin America de Sud vă va lăsa cu respirația tăiată de la început până la sfârșit!

Durata: 10-15 zile
 

Drumuri pe distanțe scurte

 

Autostrada Atlanticului, Norvegia

Ghid de călătorie pe drum
Drum pitoresc de-a lungul coastei norvegiene, lovit în mod regulat de ploi și vânturi puternice (ceea ce îl face mai potrivit pentru șoferii experimentați). Dacă ești pregătit pentru asta, vei fi răsplătit cu priveliști uluitoare, stoluri de păsări, foci și balene care înoată în largul coastei!

Durata: 30-45 minute

 

Milford Road, Noua Zeelandă

Ghid de călătorie pe drum
O călătorie prin munții din Insula de Sud a Noii Zeelande, de la Te Anau la Milford Sound, în Parcul Național Fiordland, probabil una dintre cele mai pitorești drumuri de pe planetă.

Durata: 90 de minute

 

Drumul de pe Coasta Amalfi, Italia

Ghid de călătorie pe drum
Una dintre cele mai frumoase rute din Europa, plină de curbe în ac de păr, pe lângă clădiri în culori pastelate, biserici istorice și priveliști de neegalat ale coastei neatinse.

Durata: 75 de minute

Sunteți gata să plecați în călătoria dumneavoastră? Nu uitați să aruncați o privire la ofertele noastre de închirieri auto pentru a vă pregăti călătoria: veți găsi secțiunea noastră dedicată în partea de sus a paginii, chiar lângă logo-ul nostru!
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.