Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
 • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
 • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
 • Compară cu:

Sfaturi și trucuri pentru a călători singur

Să călătorești singur poate fi o experiență unică, plină de beneficii! Să explorezi locuri noi în ritmul tău, să nu fii nevoit să aștepți sau să te întâlnești cu ceilalți călători, să mănânci ce vrei și la ce oră vrei, să petreci mai mult timp vizitând atracțiile care te interesează (sau mai puțin, dacă nu te interesează!). 
Sfaturi și trucuri pentru a călători singur
A călători singur înseamnă toate acestea și multe altele! Este timpul să te dedici ție însuți, făcând ce vrei, când vrei, în funcție de preferințele singurului și unicului protagonist al călătoriei: tu. 
 

De ce să călătorești singur?

Una dintre cele mai bune modalități de a-ți cunoaște punctele forte, punctele slabe și preferințele în viață este să călătorești singur. Atunci când călătoriți singur, călătoriți în condițiile dumneavoastră. Poți să te conectezi cu oamenii dacă ai chef de socializare sau să îi eviți complet dacă vrei să ai timp pentru tine. 

Există atât de multe beneficii ale călătoriei solo care îți pot influența complet stilul de viață. Este o experiență care te încurajează să te cunoști pe tine însuți și să te dezvolți ca persoană: capeți încredere în tine însuți, înveți să rezolvi problemele cu mai mult calm și seninătate, îți deschizi mintea către noi moduri de a vedea lumea, descoperind cum funcționează viața în altă parte.
În ciuda acestui fapt, cu toții suntem puțin speriați de ideea de a călători singuri, și este normal! Perspectiva de a călători singur vă poate face să vă simțiți un pic nervos, mai ales dacă plănuiți o călătorie în străinătate (unde s-ar putea să nu cunoașteți limba sau obiceiurile locale).
Sfaturi și trucuri pentru a călători singur
Nu vă descurajați, există multe modalități simple și inteligente de a vă bucura de o călătorie solo în liniște și siguranță. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să profitați la maximum de călătoria solo:
 

Sfaturi înainte de călătorie

Există mai multe lucruri pe care le puteți face înainte de a pleca și care vă vor face călătoria mai ușoară și mai plăcută:
 
 • Faceți un buget "inteligent": cu toții trebuie să facem calculele înainte de o călătorie, la propriu. Dacă aveți o idee bună despre cât sunteți dispus să cheltuiți, veți evita să pierdeți timpul evaluând excursii la prețuri prea mari. Nu luați în considerare doar călătoriile și hotelurile în bugetul dumneavoastră, ci încercați să calculați și cât veți cheltui pentru a mânca și a vizita atracțiile care vă interesează (nu este necesar să faceți un calcul precis, dar este util să aveți o idee!);
 
 • Alegeți o cazare potrivită pentru "singuratici": în funcție de călătoria pe care doriți să o faceți (și de tipul de călător pe care îl sunteți), cazarea într-o unitate mai degrabă decât în alta poate face o mare diferență în experiența dumneavoastră. În hosteluri, de exemplu, veți găsi mulți tineri care călătoresc singuri, deoarece acestea reprezintă o soluție ieftină și foarte potrivită pentru acest tip de călătorie;
 
 • Împachetați ușor: dacă vă puteți baza doar pe forțele proprii, cea mai bună alegere este să împachetați ușor și esențial. În funcție de cât timp vei fi plecat și de clima destinației, încearcă să economisești spațiu și greutate pentru hainele și accesoriile de care ai nevoie, mai ales dacă mergi cu rucsacul în spate! Nu este doar o chestiune de greutate și spațiu, ci și faptul că poți să îți dai seama de ce ai nevoie cu adevărat și de ce nu este un alt beneficiu al călătoriei solo, care este util și în viața de zi cu zi.
 
 • Planificați cele mai importante călătorii: Nu trebuie să planificați totul înainte de a pleca într-o călătorie, dar unele lucruri da! Dacă planificați călătorii, planificați-le pe cele mai importante în avans, rezervând biletele necesare și lăsați întotdeauna o perioadă bună de timp între fiecare călătorie. Acest lucru vă va permite să faceți față cu mai multă încredere întârzierilor și evenimentelor neprevăzute și vă va face să călătoriți mai relaxat;
 
 • Discutați cu prietenii și familia: "Dacă îmi amintesc bine, există un mic restaurant ascuns chiar în apropiere". Unele locuri le descoperim doar din gură în gură, prietenii și familia vă pot da sfaturi utile pe baza experienței lor (despre locul respectiv sau despre călătoriile anterioare, orice sfat este binevenit!) și, de asemenea, se vor simți mai relaxați și într-un fel implicați în cunoașterea etapelor și a programului călătoriei dumneavoastră.

Sfaturi pentru a vă bucura de călătorie

După ce v-ați planificat călătoria, tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de ea! Iată câteva sfaturi utile pentru a profita la maximum de călătoria solo:
 
 • Stați de vorbă cu localnicii: este adevărat, începerea unei conversații cu străinii poate fi o provocare. Cu toate acestea, aceste conversații vă pot schimba cu adevărat călătoria! Vorbind cu localnicii, puteți învăța și descoperi lucruri care nu sunt scrise în ghidurile de călătorie, vă puteți face noi prieteni și puteți experimenta și vedea locuri pe care nu le-ați fi descoperit niciodată pe cont propriu!
 
 • Faceți cunoștință cu alți călători: oriunde veți merge, veți găsi mulți alții care, ca și dumneavoastră, vor călători singuri. Unii dintre ei se vor afla la prima experiență, sau vor fi vizitat deja locul în care vă aflați, sau poate că au multă experiență de călătorie singuri. Discuțiile cu alți călători pot fi o modalitate de a învăța și de a cunoaște locuri, trucuri și alți oameni. Călătorind singur poate fi un stimulent excelent pentru a socializa, este nevoie doar de puțin curaj și puteți auzi povești uimitoare de la călători din întreaga lume!
 
 • Nu planificați prea mult: așa cum am spus, este important să planificați părțile cheie ale călătoriei. Dar este la fel de important să nu planificați totul! Unul dintre cele mai plăcute aspecte ale călătoriilor în singurătate este descoperirea adesea neașteptată. Încercați să vă "pierdeți" prin împrejurimi, explorați locul în care vă aflați și s-ar putea să găsiți ceva unic după colț, din senin;
 
 • Fiți flexibil: atunci când întâlnirile întâmplătoare sau locurile neașteptate dau naștere unor oportunități interesante, nu vă temeți să vă schimbați planurile. Vizita la atracție poate fi amânată pentru altă dată, unele experiențe întâmplătoare nu pot fi amânate!
 
 • Aveți răbdare: impactul cu un nou oraș sau o nouă realitate poate fi dificil la început, vă puteți simți copleșit și pierdut. Nu vă grăbiți și nu vă îngrijorați, faceți-vă timp să priviți în jur și să înțelegeți cum se mișcă realitatea din jurul vostru. În cel mai scurt timp, vă veți regăsi cu plăcere în acest loc! 
 
 • Participați la evenimente locale: în multe orașe veți găsi evenimente locale despre care nu știați, așa că profitați de ele! Fie că este vorba de o petrecere de stradă, de un concert în aer liber sau de un spectacol de stradă, participați la evenimentele locale. Veți avea o perspectivă mai profundă asupra culturii locale și vă veți simți ca un localnic;
 
 • Mâncați mâncare locală: Un alt mod foarte eficient de a cunoaște un loc este să gustați aromele sale. Din preparatele locale veți înțelege multe despre cultura și tradițiile locului și veți putea gusta specialități pe care nu le-ați mai văzut până acum! Nu vă fie teamă să întrebați despre ceea ce mâncați, deoarece mulți vor fi bucuroși să vă spună povestea din spatele mâncărurilor tradiționale;
 
 • Păstrați legătura: a călători singur nu înseamnă neapărat să vă izolați de tot și de toți. Un apel video către familie sau prieteni poate fi o modalitate excelentă de a vă împărtăși ziua, emoțiile și planurile pentru restul călătoriei (și apoi suntem siguri că se vor simți mai bine știind că sunteți bine și că vă bucurați de călătorie).
Sfaturi și trucuri pentru a călători singur

Alte sfaturi utile

Ca în orice călătorie, fie că sunteți singur sau în grup, este bine să vă amintiți câteva bune practici pentru a evita situațiile neplăcute:
 
 • Nu purtați prea mulți bani la voi: călătoriile sunt costisitoare și de multe ori veți purta cu voi bani cash, dar nici în propriul oraș nu v-ați plimba cu prea mulți bani în buzunare, nu-i așa? Încercați să aveți asupra dumneavoastră doar strictul necesar, lăsând restul la hotel (majoritatea hotelurilor oferă un seif în cameră) sau folosiți o metodă de plată electronică ori de câte ori este posibil;
 
 • Evitați zonele "periculoase": poate părea evident, dar uneori nu ne dăm seama că o zonă este de fapt un potențial pericol pentru noi, călătorii solo. Nu vă fie teamă să cereți sfatul localnicilor pentru a afla unde să mergeți dacă aveți îndoieli;
 
 • Aflați despre obiceiurile locale: știați că bacșișul în Japonia este extrem de nepoliticos? În unele locuri, viața este diferită de cea cu care suntem obișnuiți și chiar și un gest mărunt poate însemna cu totul altceva! Este o idee bună să vă informați și să vă educați cu privire la obiceiurile locale și veți fi răsplătit cu o primire călduroasă și fără neînțelegeri.

Sunteți gata de plecare? Cu aceste mici sfaturi și trucuri, suntem siguri că vei reuși să organizezi și să te bucuri de următoarea ta călătorie solo!
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.