Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!

Termeni de utilizare a site-ului web 

Bine ați venit la www.jetcost.com, un site web aparținând Blue SAS (numită „Blue SAS”, „noi”, „noastră”), o companie franceză  aparținând grupului lastminute.com, înregistrată la Registrul Comerțului din Paris sub numărul RCS 490 641 354 și cu sediul social în 75, boulevard Haussmann - 75008 Paris, Franța. 

Acest site web („Site web”) le oferă utilizatorilor finali („Utilizator(i)” și/sau „Consumator(i)”) posibilitatea de a obține informații și de a compara prețurile practicate de furnizorii de zboruri, sejururi la hotel și închirieri auto („Serviciu/Servicii”). 

Blue SAS își rezervă dreptul de a modifica acest set de Termeni și condiții fără notificare prealabilă atunci când astfel de modificări sunt necesare, ca urmare a modificărilor condițiilor de piață, a modificărilor cadrului legal sau normativ sau în cazul unei modificări a factorului de risc al Blue SAS și/sau în legătură cu furnizarea serviciilor puse la dispoziție pe Site de Blue SAS, de alte companii aparținând grupului lastminute.com și/sau de partenerii acestora. 

Vă rugăm să luați în considerare că utilizarea Site-ului web și a funcționalităților sale, care sunt accesibile în mod liber, implică acceptarea de către dvs. a acestui set de Termeni și condiții de utilizare a site-ului web („Termeni și condiții”). 

Pagina web și orice fel de informații, text, grafică și alte materiale utilizate pentru furnizarea Serviciului („Conținut”) sunt guvernate de acest document Termeni și condiții.

1. Acceptarea Termenilor și condițiilor

Vă rugăm să citiți cu atenție acest document înainte de a accesa și utiliza Serviciul. Din momentul în care începe utilizarea Serviciului, Utilizatorul este de acord să respecte următorii Termeni și Condiții și garantează că a împlinit vârsta minimă de 18 ani. Dacă nu doriți să respectați acești Termeni sau dacă nu îi înțelegeți, vă rugăm să nu accesați și să nu utilizați acest Serviciu.

2. Descrierea Serviciului

Prin intermediul Site-ului său web sau al altor site-uri afiliate, Blue SAS oferă serviciul de comparare a zborurilor, a sejururilor la hotel și a închirierilor de mașini online puse la dispoziție de agenți terți (rețele de publicitate, companii aeriene sau agenții de turism online, hoteluri sau lanțuri hoteliere și companii de închirieri auto), contra cost.

Acest Site web consultă în timp real ofertele disponibile pe diferitele site-uri de călătorie, sejururi la hotel și/sau închirieri auto și oferă instantaneu rezultatele către Utilizator. În acest fel, Utilizatorul obține o bază de date cu o imagine inteligentă a zborurilor, hotelurilor și mașinilor disponibile, precum și caracteristicile și prețurile referitoare la rutele sau serviciile selectate. Utilizatorul poate accesa direct, prin intermediul Serviciului, oferta formulată de terți, precum și alte servicii, produse etc. ale terților. Trebuie remarcat faptul că Blue SAS, în calitate de editor, care găzduiește ofertele, nu are niciun rol în formularea  contractelor referitoare la serviciile, produsele etc. solicitate de Utilizator 

În ceea ce privește ofertele de zbor, Blue SAS oferă, de asemenea, un serviciu premium de căutare și comparare („Premium Search and Comparison Service”), care va permite utilizatorului să compare ofertele partenerilor terți selectați direct de Blue SAS pe baza căutării efectuate de aceștia. Utilizatorul, chiar înainte de începerea căutării sau ulterior, prin intermediul ferestrei pop-up corespunzătoare („Compară parteneri”), poate decide să compare ofertele de zbor între doi sau mai mulți parteneri terți selectați de Blue SAS. Rezultatele unei astfel de comparații vor fi vizibile pe o pagină web separată, care se va deschide de îndată ce Utilizatorul a selectat și/sau a confirmat partenerii terți menționați mai sus.

În ceea ce privește produsul „Hotel”, în unele cazuri, serviciul de comparare este furnizat de Bravometa CH SA, cu numărul de înregistrare CHE-357 283 222, cu sediul social în Vicolo dei Calvi 2 - 6830 Chiasso, Elveția („Bravometa”). Acest serviciu de comparare a produselor „Hotel” este pus la dispoziția utilizatorului de către Bravometa ca „white label”, mai exact în cadrul unui contract de publicitate încheiat între Bravometa și Blue SAS, care, în consecință, nu are niciun rol în formularea contractului de cazare la hotel solicitat de Utilizator. Blue SAS, în calitate de editor care găzduiește ofertele Bravometa, nu este responsabil pentru exhaustivitatea sau exactitatea informațiilor publicate de Bravometa și nici nu este responsabil pentru serviciul Bravometa solicitat de Utilizator.

Atragem atentia Utilizatorului asupra faptului ca  produsele si Serviciile la care Utilizatorul are acces prin intermediul site-ului nostru web sunt oferite de partenerii noștri specializați fie direct (companii aeriene, hoteluri și închirieri auto, de exemplu), fie ca intermediari (agentii de turism, de exemplu) utilizând site-uri web externe către care Utilizatorul este redirecționat după ce selectează oferta aleasă. Prin urmare, înainte de a face o rezervare, vă invităm să verificați cu atenție pe site-ul web al comerciantului respectiv toate detaliile și condițiile ofertelor pe care le accesați de pe site-ul nostru.

Dacă decideți să le accesați și/sau să le utilizați, utilizarea acestora va fi guvernată numai de condiții de utilizare independente sau de orice alt document corespunzător prezentat de aceste terțe părți. 

Blue SAS nu oferă niciun fel de garanție și nu este responsabilă pentru serviciile, produsele, conținutul oferit de alte site-uri web și nici de modul în care aceste terțe părți prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor. Blue SAS nu este agenție de turism și nici operator de turism. Nu oferim servicii de consultanță ca bază pentru decizii și/sau acțiuni. Nu vom fi parte la niciun acord pe care Utilizatorul l-ar putea încheia cu terțe părți atunci când utilizează serviciul de comparare Blue SAS.

Prin urmare, în cazul unei reclamații referitoare la serviciul achiziționat, Utilizatorul trebuie să contacteze direct furnizorul de servicii. 

3. Accesul la Serviciu și utilizarea acestuia 

Utilizatorul este de acord să utilizeze Serviciul numai pentru a compara prețurile zborurilor, hotelurilor, mașinilor și ale altor detalii, cu intenția de a face rezervări sau de a organiza călătorii. Căutarea zborurilor, hotelurilor și/sau autoturismelor poate fi efectuată în conformitate cu următoarele criterii: orașul/aeroportul de plecare, orașul/aeroportul de destinație, data plecării și sosirii, numărul de adulți și minori sau locul de preluare (pentru închirierea de mașini).

Utilizarea Serviciului este permisă numai în scopuri personale și necomerciale. Următoarele activități sunt interzise fără autorizarea scrisă din partea Blue SAS:

  • Accesarea Serviciului printr-o procedură manuală sau automată în alte scopuri decât pentru uz personal (indexare comercială sau de căutare);

  • De asemenea, este interzis să copierea, reproducerea, duplicarea, adaptarea, utilizarea, vinderea, schimbarea sau revinderea oricărui Conținut al Serviciului; utilizarea de software sau orice alte mijloace care ar putea, în mod deliberat sau în alt mod, să afecteze sau să blocheze funcționarea normală a Serviciului (de exemplu, să provoace o suprasarcină pe computerele noastre sau pe alte dispozitive care permit accesul la Serviciu);

  • De asemenea, este interzisă încercarea de a încălca sau de a eluda restricțiile privind excluderea utilizării roboților sau a altor măsuri de securitate ale Serviciului;

  • Este interzisă modificarea, traducerea, adaptarea, decompilarea, dezasamblarea sau decodificarea software-ului pe care îl folosim în legătură cu Serviciul;

  • De asemenea, este interzisă utilizarea Serviciului în orice scop ilegal, dăunător sau necorespunzător (de exemplu, colectarea și stocarea datelor cu caracter personal).

Dacă vom lua cunoștință de activități interzise și/sau vom simți amenințați și/sau vom vedea Serviciul, alți clienți și terțe părți amenințate de un Utilizator, putem, la discreția noastră, să suspendăm, să interzicem sau să blocăm accesul Utilizatorului, fără nicio notificare sau răspundere, și să luăm măsuri legale împotriva acelui Utilizator.

4. Elemente privind prețul și posibilitatea unor taxe suplimentare

Soluțiile de zboruri propuse care îndeplinesc criteriile specificate de Utilizator (călătorie, date, numărul de conexiuni etc.) sunt ordonate după preț, de la cel mai ieftin la cel mai scump (în ordine crescătoare). Celălalt criteriu de ordonare posibil, care poate fi selectat de către Utilizator, este durata totală a călătoriei, din momentul plecării de la aeroportul de plecare până la momentul aterizării pe aeroportul de sosire („Durata”). Criteriul de ierarhizare implicit utilizat este criteriul „Recomandat”, care sortează rezultatele în funcție de cel mai bun raport dintre timpul de zbor (inclusiv escalele) și prețul biletului. Criteriul de clasificare poate fi modificat în funcție de opțiunile Utilizatorului, căruia îi punem la dispoziție filtre care permit să restricționeze căutarea numai la  anumite oferte (cum ar fi numărul de escale, intervalul de prețuri, durata, alegerea orarelor, alegerea aeroporturilor etc.). Ofertele comparate pe site-ul nostru nu sunt exhaustive și prezintă ofertele puse la dispoziție de partenerii noștri. Prețurile afișate pe site-ul nostru includ toate costurile și sumele per persoană care nu pot fi evitate, inclusiv  taxele (de exemplu, taxele turistice și taxele de aeroport), excluzând costurile serviciilor suplimentare (servicii auxiliare) care pot fi selectate de către Utilizator pe site-ul furnizorului terț. Tarifele și caracteristicile serviciilor prezentate pe site-ul Blue SAS sunt transmise de furnizori terți prin intermediul instrumentelor informatice. Deoarece nu putem exclude întârzierile de transmisie sau erorile tehnice, vă rugăm să le verificați întotdeauna pe site-ul web al furnizorului înainte de a continua cu achiziția

Prestatorii pot oferi servicii suplimentare cu plată, cum ar fi asigurarea. De asemenea, companiile aeriene pot percepe taxe suplimentare pentru anumite servicii, cum ar fi selectarea locurilor, schimbarea cărții de îmbarcare la aeroport, îmbarcarea unor bagaje speciale. Aceste costuri suplimentare nu sunt incluse în preț.

Ofertele pot fi supuse unor reguli specifice de stabilire a prețurilor, cum ar fi politicile de anulare și de modificare care variază de la un bilet la altul. Prețurile biletelor și condițiile specifice pot varia în funcție de compania aeriană. Din acest motiv, vă invităm să verificați condițiile tarifelor aplicabile zborului dvs. pe site-ul web al furnizorului.

Ofertele de hotel propuse care îndeplinesc parametrii introduși de Utilizator (oraș, date, numărul de oaspeți etc.) sunt afișate în funcție de diferite criterii (inclusiv popularitate, cel mai mic preț, cel mai mare preț, distanță, evaluare și reduceri). Rezultatele sunt clasificate, în mod implicit, în funcție de „popularitate”, care este determinată pe baza a trei criterii: popularitatea hotelurilor/cazării (analiza celor mai rezervate hoteluri/cazări pe site-urile de rezervare ale partenerilor noștri), numărul de recenzii (numărul de recenzii publice lăsate de clienți pe aceste hoteluri/cazări) și calitatea conținutului (prezența sau absența unei descrieri detaliate și numărul de fotografii pentru fiecare hotel/cazare). Ori de câte ori este posibil, precizăm dacă micul dejun este inclus în tariful publicat și/sau dacă include posibilitatea de anulare gratuită/penalități. În fiecare caz, condițiile exacte de anulare și taxele sunt publicate pe site-ul web al furnizorului de servicii. În plus, punem la dispoziția Utilizatorului așa-numitele filtre „principale” care îi permit să ascundă sau să selecteze doar anumite oferte (cum ar fi bugetul, tipul de hotel/cazare, ranking, distanța față de centrul orașului selectată de utilizator etc.), precum și filtrele „suplimentare” care vă oferă posibilitatea de a adăuga parametri de căutare suplimentari în legătură cu serviciile suplimentare oferite de hotel/cazare. Ofertele comparate pe site-ul nostru nu sunt exhaustive și reprezintă ofertele partenerilor noștri.

Ofertele de închiriere propuse care îndeplinesc parametrii introduși de Utilizator (loc, ora de preluare și ora de returnare) sunt ordonate de la cele mai ieftine la cele mai scumpe (prețuri în ordine crescătoare). În plus, oferim Utilizatorului filtre care îi permit să ascundă sau să selecteze doar anumite oferte (cum ar fi parteneri, caracteristicile mașinii, interval de preț etc.). Ofertele comparate pe site-ul nostru nu sunt exhaustive și reprezintă ofertele partenerilor noștri.

5. Utilizarea Site-ului  

Utilizatorul poate vizita gratuit Site-ul și poate utiliza caracteristicile acestuia în scopuri personale și necomerciale. Prin utilizarea Serviciului de comparare pus la dispoziție de Blue SAS, Utilizatorul confirmă și declară că acționează în mod exclusiv personal.

Utilizatorul nu este autorizat să modifice, să reutilizeze, să copieze, să distribuie, să transmită, să reproducă, să publice, să licențieze sau să utilizeze, să creeze lucrări sau activități derivate, să transfere sau să vândă sau, în orice caz, să utilizeze în scopuri comerciale sau în scopuri care nu au un caracter personal informațiile, știrile, conținutul, software-ul și sistemele sau produsele obținute sau puse la dispoziția Utilizatorului prin intermediul site-ului web și al utilizării Serviciului.

Pentru a utiliza funcțiile Site-ului, Utilizatorul trebuie să aibă o conexiune la internet, care trebuie obținută pe cheltuiala sa de la un furnizor de încredere. Blue SAS nu este responsabil pentru nicio daună cauzată echipamentului Utilizatorului, care rezultă, direct sau indirect, din conexiunea la internet.

6. Reguli de conduită

Utilizatorul este de acord să utilizeze Site-ul, caracteristicile acestuia și Serviciul în scopuri licite și în conformitate cu acești Termeni și condiții. În special, Utilizatorul se angajează să nu trimită sau să distribuie, prin intermediul Site-ului și al funcțiilor sale, conținut ilegal, defăimător, vulgar, obscen, jignitor sau perturbator sau să utilizeze Site-ul și funcțiile sale pentru a efectua orice act care poate deteriora imaginea și reputația Blue SAS sau poate provoca orice alt tip de  pierdere sau daună Blue SAS.

În plus, Utilizatorul se angajează să nu trimită materiale publicitare, comunicări nedorite și/sau nesolicitate care ar putea interfera cu funcționalitatea Site-ului pentru terți.

7. Proprietatea intelectuală

Utilizatorul recunoaște și este de acord că toate informațiile, datele, software-ul, conținutul, muzica, sunetele, fotografiile și imaginile, videoclipurile și orice alt conținut de pe Site-ul web („Conținutul”) sunt proprietatea exclusivă a Blue SAS și/sau a licențiatorilor săi. 

Sub rezerva secțiunii 5 din acești Termeni și condiții, Utilizatorul nu dobândește niciun drept asupra Conținutului și/sau a Site-ului web, având doar dreptul de a utiliza Site-ul în conformitate cu acești Termeni și condiții.

Utilizatorul este autorizat să imprime și/sau să descarce Conținutul (inclusiv Termenii și condițiile) numai pentru uzul său personal.

8. Hyperlinkuri către alte site-uri de pe internet

Site-ul web conține hyperlinkuri către alte resurse de pe internet ale altor parteneri de afaceri ai Blue SAS. Publicarea de hyperlinkuri pe Site-ul web este efectuată cu titlu informativ și pentru referința Utilizatorului și nu implică nicio recunoaștere sau aprobare a conținutului acestora de către Blue SAS. În plus, Blue SAS nu controlează în niciun fel conținutul, informațiile, serviciile și/sau produsele oferite de astfel de site-uri web conectate. Blue SAS nu își va asuma răspunderea pentru veridicitatea, acuratețea și actualizarea informațiilor publicate pe astfel de site-uri internet conexe. Utilizatorul recunoaște că utilizarea unor astfel de site-uri web va avea loc pe propriul risc. Publicarea unui hyperlink sau a altor resurse de pe internet pe Site-ul web nu implică niciun fel de afiliere și/sau parteneriat între Blue SAS și proprietarii site-urilor web conectate.

9. Limitarea răspunderii

Blue SAS este răspunzătoare numai pentru daunele cauzate de acțiuni intenționate sau acte de neglijență gravă comise de angajații săi. Nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere pe cale de consecință, specială, incidentală sau indirectă sau pentru daune, cum ar fi pierderea profiturilor care pot rezulta din acești Termeni și condiții. În oricare caz, răspunderea Blue SAS va fi limitată în măsura maximă permisă de lege.

10. Excluderea garanțiilor

Serviciul nostru și Conținutul inclus sunt furnizate „ca atare” și „în funcție de disponibilitate”, fără nicio garanție sau declarație de niciun fel. Niciuna dintre informațiile obținute de Utilizator prin intermediul Site-ului sau prin alte mijloace legate de serviciile noastre nu va da naștere unei garanții care nu este prevăzută în mod clar în acești Termeni și condiții.

11. Politica de confidențialitate și informațiile referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal

Puteți găsi informații despre modul în care procesăm informațiile cu caracter personal și despre modul în care utilizăm modulele cookie pe Site în Politica noastră de confidențialitate.

12. Modificări

Blue SAS își rezervă dreptul de a modifica acești Termeni și condiții fără notificare prealabilă atunci când astfel de modificări sunt necesare din cauza modificărilor condițiilor de piață, a modificărilor mediului legal sau de reglementare sau în cazul unor modificări ale factorului de risc pentru Blue SAS și/sau în legătură cu furnizarea de servicii puse la dispoziție pe Site-ul web Blue SAS, de alte companii aparținând grupului lastminute.com group și/sau de partenerii acestora. 

13. Cerere de asistență

În cazul consumatorilor și utilizatorilor, dacă ai nevoie de informații și asistență cu privire la produsele sau serviciile oferite de companiile care aparțin lastminute.com group, ne poți contacta prin intermediul canalelor de asistență disponibile pe site-urile noastre web.

În cazul utilizatorilor comerciali (profesioniști și companii), ne poți contacta în scris prin e-mailul de referință comercială sau la adresa de e-mail indicată în documentația contractuală.

În conformitate cu articolul 16 din Regulamentul UE privind serviciile digitale [Regulamentul (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 („DSA”), lastminute.com group oferă un canal dedicat pentru a trimite notificări privind conținutul ilegal de pe site-ul nostru web, care este accesibil prin intermediul paginii noastre dedicate privind Regulamentul privind serviciile digitale.

În conformitate cu articolul 20 din Regulamentul UE privind serviciile digitale [Regulamentul (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 („DSA”), lastminute.com oferă un sistem intern de procesare a reclamațiilor care permite consumatorilor și utilizatorilor comerciali („Destinatarii serviciului”) să depună o plângere împotriva deciziei luate de lastminute.com în temeiul articolului 16 din DSA, privind conținutul ilegal sau incompatibilitatea cu termenii și condițiile noastre (cum ar fi o decizie de a elimina, dezactiva, suspenda sau rezilia accesul la informații, servicii sau contul dvs.). Acest sistem intern de procesare a reclamațiilor este accesibil prin intermediul paginii noastre dedicate privind Regulamentul privind serviciile digitale.

14. Alegerea legii aplicabile și jurisdicția exclusivă

Toate litigiile care decurg din sau în legătură cu relația dintre Blue SAS și Utilizatori vor fi soluționate, în măsura permisă de legislația aplicabilă, de legislația franceză. 

În măsura permisă de legea aplicabilă și de acordurile internaționale, părțile sunt de acord că soluționarea oricărui litigiu care poate apărea între ele în legătură cu acești Termeni și condiții va fi de competența exclusivă a instanțelor ordinare competente teritorial pentru sediul social al Blue SAS. 

În cazul în care Utilizatorul este un consumator, instanța de domiciliu sau de reședință a Utilizatorului este cea competentă.

Dorim să vă informăm cu privire la faptul că există o platformă de soluționare online a litigiilor pentru serviciile furnizate de companiile din UE („platforma ODR”), pusă la dispoziția tuturor cetățenilor UE de către Comisia Europeană, accesibilă prin intermediul următorului link: http://ec.europa.eu/consumers/odr 

Cu toate acestea, dacă reclamația dvs. nu este acceptată de această platformă, pentru a ne permite să vă ajutăm să vă rezolvați problema, vă recomandăm să contactați direct personalul nostru, prin e-mail și/sau telefonic, utilizând datele de contact furnizate mai jos.

Date de contact:

Blue SAS, 75, boulevard Haussmann - 75008 Paris, Franța

E-mail: [email protected]
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.