Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!

Coronavirus: noi măsuri de călătorie în Europa

Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:
  • Coronavirus: noi măsuri de călătorie în Europa - Jetcost
Comisia Europeană a luat măsuri pentru a asigura continuitatea și continuitatea serviciilor de transport de marfă pe uscat, apă și aer. Aceste servicii sunt cruciale pentru funcționarea pieței interne și pentru un răspuns eficient la actuala criză de sănătate publică.

Coronavirus: new measures to travel across Europe

La 13 mai, Comisia Europeană a prezentat linii directoare și recomandări pentru a ajuta statele membre să elimine treptat restricțiile de călătorie, cu toate mijloacele de siguranță și de precauție necesare. Iată câteva schimbări influente în sectorul călătoriilor:
 

Restaurarea libertății de mișcare și abolirea controalelor la frontierele interne


În cazul în care ridicarea generalizată a restricțiilor nu este justificată de situația de sănătate, Comisia propune o abordare treptată și coordonată începând cu ridicarea restricțiilor între zone sau state membre cu situații suficient de similare. Abordarea ar trebui să fie, de asemenea, flexibilă, inclusiv posibilitatea de a reintroduce anumite măsuri dacă situația epidemiologică o impune. Statele membre ar trebui să acționeze pe baza următoarelor criterii: situația epidemiologică, capacitatea de a aplica măsuri de izolare pe parcursul călătoriei și considerente economice și sociale.


Reintroducerea serviciilor de transport în întreaga UE


Liniile directoare reprezintă principiile generale pentru refacerea în condiții de siguranță și treptate a transportului de pasageri pe calea aerului, feroviar, rutier și pe căile navigabile interioare. Acestea conțin, de asemenea, recomandări practice pentru limitarea, de exemplu, a contactului între pasageri și lucrătorii de transport și pasagerii înșiși, precum și pentru utilizarea echipamentului personal de protecție în timpul călătoriei. Sunt oferite recomandări specifice pentru fiecare mod de transport.


Recuperarea în siguranță a serviciilor turistice


Comisia a definit un cadru comun care oferă criterii pentru refacerea sigură și treptată a activităților turistice și elaborarea de protocoale de sănătate pentru hoteluri și alte forme de cazare pentru a proteja sănătatea oaspeților și a angajaților. Aceste criterii includ dovezi epidemiologice; capacitate suficientă a sistemului de sănătate pentru populația locală și turiști; supraveghere și monitorizare robustă, capacitatea de testare și urmărirea contactelor.


Asigurați interoperabilitatea transfrontalieră a aplicațiilor de urmărire


La 13 mai, statele membre ale UE, susținute de Comisie, au convenit un protocol pentru a asigura interoperabilitatea transfrontalieră a aplicațiilor de urmărire voluntară a contactelor, astfel încât cetățenii să poată fi avertizați asupra potențialelor infecții cu coronavirus atunci când călătoresc în UE.


Crearea de vouchere mai atractive pentru clienți


În conformitate cu normele UE, călătorii au dreptul să aleagă între bonuri sau rambursări în numerar pentru biletele de transport anulate (avion, tren, autobuz și feribot) sau călătorie în pachet. Deși reafirmă acest drept, Recomandarea Comisiei urmărește să garanteze că bonurile devin o alternativă valabilă și mai atractivă la rambursarea călătoriilor anulate în contextul pandemiei actuale, ceea ce a pus și un efort asupra operatorilor de turism.

Ultimele căutări de zboruri

Oferte de zboruri de top

Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.