Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:

Anul Nou chinezesc: toate informațiile

Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Anul Nou Lunar sau Festivalul Primăverii, este cea mai importantă sărbătoare în China și pentru chinezii din întreaga lume. Aici sunt toate informațiile!
Anul Nou chinezesc: toate informațiile

Când este Anul Nou Chinezesc 2023?

Anul Nou Chinezesc 2023 va cădea duminică, 22 ianuarie 2023.  Data Anului Nou Chinezesc este determinată de calendarul lunar și se schimbă în fiecare an, dar este întotdeauna între 21 ianuarie și 20 februarie.

Care este animalul zodiacal al anului 2023?

Fiecare an chinezesc este asociat cu un semn animal în funcție de zodiacul chinezesc. 2023 este anul Iepurelui, un simbol al longevității, al păcii și al prosperității în cultura chineză. Se preconizează că 2023 va fi un an al norocului și al speranței!
 

Cât durează Anul Nou chinezesc?

Sărbătorile de Anul Nou chinezesc durează în mod tradițional 16 zile, începând din ajunul Anului Nou și până la Festivalul Lanternelor. Primele 7 zile sunt, de asemenea, oficial sărbători legale în China.
 

Tradiții de Anul Nou chinezesc

Obiceiurile și tradițiile regionale variază foarte mult, dar au în comun aceeași temă: încheierea anului vechi și întâmpinarea celui nou. Principalele activități de Anul Nou chinezesc includ diverse activități, printre care curățarea și decorarea caselor cu obiecte roșii (roșul este culoarea principală a festivalului, o culoare de bun augur pentru Anul Nou), onorarea strămoșilor, petrecerea timpului cu familia, schimbul de cadouri (cum ar fi celebrele plicuri roșii care conțin bani și sunt adesea oferite copiilor și persoanelor în vârstă) și vizionarea dansurilor tradiționale ale leului și dragonului.
Anul Nou chinezesc: toate informațiile
Dansurile leului și ale dragonului sunt populare în China și în cartierele chinezești din multe țări occidentale în perioada Anului Nou Lunar. Ele sunt executate pentru a aduce prosperitate și noroc pentru anul sau evenimentul următor.

Ce mănâncă oamenii în timpul Anului Nou Chinezesc

Mâncarea este o parte importantă a sărbătorii: în timpul celor 16 zile de festivități, se servesc alimente considerate norocoase, în special în timpul cinei de reuniune a familiei de Anul Nou. Peștele este o necesitate, deoarece simbolizează abundența. Găluștele în formă de lingouri de argint sunt împărțite ca semn al unității familiei și al prosperității, în timp ce Niángāo (o prăjitură de orez) simbolizează marile realizări și statutul înalt.
 

Superstiții despre Anul Nou Chinezesc

Chinezii cred în mod tradițional că începutul anului influențează întregul an. Există multe lucruri care nu pot fi făcute, dar mai ales nu trebuie să măturați pe jos sau să spălați hainele și părul în ziua de Anul Nou (se crede că acest lucru îndepărtează și "spală" norocul!).
 

Cum se spune "La mulți ani" în chineză

Dacă doriți să fiți politicos și să faceți o impresie bună atunci când vă întâlniți cu prietenii, rudele, colegii și chiar străinii chinezi în timpul sezonului festiv, atunci cel mai bun mod este să învățați felicitările tipice de Anul Nou: de obicei spuneți "Xīnnián hǎo", care înseamnă literalmente "La mulți ani", sau "Xīnnián kuàilè", care înseamnă "La mulți ani în China".
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.