Navigatorul este învechit!

Actualizați navigatorul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați navigatorul acum!
Comparați zborurile
Din cauza COVID-19, este posibil ca pentru datele selectate să nu existe rezultate. Vă sugerăm să modificați datele.
Selectați orașul de plecare
  • Cele mai recente căutări
Selectați destinația
  • Cele mai recente căutări
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Căutați un zbor doar dus?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Clasa și pasagerii
Clasa
Economic
Disponibil numai pentru clasa economică
Numărul pasagerilor
Adulți
{{ adults }}
Copii
{{ children }}
Bebeluși
{{ infants }}
  • Compară cu:

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick

Ziua Sfântului Patrick este sinonimă cu marile sărbători în care verdele este rege. Dar unde ar trebui să mergeți pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick? Am ales câteva dintre cele mai "verzi" orașe din lume pentru a vă bucura de acest festival în cea mai bună formă!
 

Unde să sărbătorim Ziua Sfântului Patrick în Europa?

Când te gândești la Ziua Sfântului Patrick în Europa, te gândești la Irlanda, și nu întâmplător! Sfântul Patrick a fost un misionar creștin britanic din secolul al V-lea și episcop în Irlanda. Cunoscut ca "Apostolul Irlandei", este sfântul protector al țării. De atunci, festivalul în onoarea sa s-a răspândit în toată Europa și în restul lumii. Să vedem unde în Europa merită să sărbătorim:
 

Dublin, Irlanda

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick
După cum pare evident, capitala Irlandei este de departe orașul în care festivalul este cel mai sărbătorit. Parada de Ziua Sfântului Patrick trece prin centrul orașului, distrând peste 500.000 de oameni! Festivalul durează patru zile, cu multă bere și whisky, plimbări și muzică live gratuită.

Glasgow, Scoția

Rămânând aproape de Irlanda, Glasgow sărbătorește Ziua Sfântului Patrick cu un festival anual plin de evenimente, muzică tradițională, dansuri și băuturi. Pub-urile și barurile organizează și încurajează spectacole de muzică live, lecturi de poezie și dansuri de grup, cu o mulțime atât de sălbatică încât vei crede că ești în Irlanda!
 

Londra, Anglia

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick
Ziua Sfântului Patrick nu este oficial o sărbătoare publică în Anglia, dar orașul trăiește sărbătoarea ca și cum ar fi una! Muzică și comedie, petreceri leneșe în pub-uri irlandeze, faimoasa paradă anuală - Londra devine verde de Ziua Sfântului Patrick!
 

München, Germania

Ne mutăm puțin mai la sud-est pentru a menționa München. Deși nu există legături directe sau comunități irlandeze mari, München a adoptat cu entuziasm această sărbătoare! Din 1996, orașul bavarez organizează anual o paradă de Ziua Sfântului Patrick, la care participă din ce în ce mai mulți oameni, recreând o atmosferă irlandeză cu muzică și dansuri tradiționale.
 

Copenhaga, Danemarca

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick
Nici Danemarca nu are legături puternice cu Irlanda, însă sărbătorile de la Copenhaga îi onorează pe cei din Dublin! Parade, bere verde, muzică tradițională irlandeză și, mai presus de toate, cel mai special eveniment al festivalului: cursa în trei picioare prin pub-urile irlandeze din oraș, bând în fiecare dintre ele pe măsură ce trec.

Unde să sărbătorim Ziua Sfântului Patrick în restul lumii?

Nu este vorba doar de Europa: așa cum am spus, Ziua Sfântului Patrick este acum o sărbătoare globală, celebrată și în restul lumii. În Statele Unite, sărbătoarea are origini străvechi, dar și în restul lumii unele orașe nesperate sunt printre cele mai active în această zi:
 

Chicago

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick
De Ziua Sfântului Patrick, Orașul Vânturilor se transformă într-unul dintre cele mai verzi orașe din lume. Râul orașului își schimbă culoarea dimineața și este vopsit în verde pentru această ocazie. Și dacă asta nu este de ajuns, orașul găzduiește nu una, ci trei parade, la care participă aproximativ 2 milioane de oameni!
 

New York

Parada de Ziua Sfântului Patrick din New York are origini străvechi (a avut loc pentru prima dată în 1762) și este cea mai mare din Statele Unite, alături de cea din Chicago. Ca în fiecare an, parada trece prin New York City la primele ore ale dimineții. Ca în fiecare an, parada trece pe lângă Catedrala Sfântul Patrick de pe Fifth Avenue și se termină la Irish American Historical Society. Multe pub-uri și restaurante din oraș organizează petreceri cu tematică irlandeză, cu mâncare și, bineînțeles, băuturi. Una dintre cele mai faimoase petreceri are loc la McSorley's, cel mai vechi pub irlandez din oraș!
 

Tokyo, Japonia

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick

Prima paradă de Ziua Sfântului Patrick din Tokyo a avut loc în 1992 și s-a dorit a fi un fel de introducere în cultura irlandeză pentru japonezi. Ei bine, se pare că japonezilor le-a plăcut, iar astăzi parada este un amestec al ambelor culturi, devenind din ce în ce mai populară de la an la an!
 

Buenos Aires, Argentina

În Buenos Aires este întotdeauna timpul pentru petreceri, dar când vine Ziua Sfântului Patrick, capitala argentiniană se transformă într-o versiune alternativă a Dublinului. Descendenții irlandezilor din oraș organizează cea mai faimoasă sărbătoare de Sfântul Patrick din America de Sud, transformând 10 străzi din inima orașului într-un regat dominat de culoarea verde (și plin de bere irlandeză).
 

Sydney, Australia

Cele mai bune orașe pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick
Având în vedere afluxul mare de irlandezi în Australia în ultimele secole, poate că nu este surprinzător faptul că Sydney este un loc popular pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick. De fapt, pub-urile și restaurantele oferă mâncare și băuturi tradiționale irlandeze pe tot parcursul zilei, iar petrecerile sunt permanente!

Și acestea sunt doar câteva dintre multele orașe care sărbătoresc Ziua Sfântului Patrick cu evenimente deosebite! Fie că este vorba de parade de stradă, concerte sau simple petreceri în baruri, există o mulțime de locuri în lume unde se poate sărbători. Suntem siguri că există o sărbătoare care are loc și lângă tine! Tot ce trebuie să faci este să te îmbraci în verde și să sărbătorești!
Găsiți-ne pe
Înregistrează-te gratuit pentru a primi ultimele actualizări de călătorie.
Clic pe Permite când apare mesajul despre Notificări.